De natuurlijke kracht van hout

Houten kozijnen worden veelal toegepast vanwege klassieke uitstraling en karakter. Meestal worden ze vervaardigd uit tropisch hardhout, zoals Meranti. Tegenwoordig wordt vanuit milieu-oogpunt vaak gekozen voor "groene meranti" voorzien van het FSC-keurmerk, het Keurhout-logo en het KOMO-keurmerk. Hout kozijnen met een FSC-keurmerk komen gegarandeerd uit duurzaam beheerde bossen. Andere gebruikte houtsoorten zijn vuren, grenen, lariks, robinia, sapupira. Houten kozijnen kennen een aantal voordelen. Houten kozijnen zijn minder onderhoudsarm, hebben voldoende isolatie vanuit zichzelf, vallen op door hun klassieke uitsraling en zijn eenvoudig te beschilderen.

Men mag geen houten kozijnen gebruiken voor ramen en buitendeuren, lager dan duurzaamheidsklasse 1 of 2. Doet men dit wel dan staat men binnen enkele jaren voor grote problemen zoals vroegtijdige houtrot, kromtrekken en barsten van het hout.

Houten kozijnen zijn, als ze niet te zeer verrot zijn, goed te repareren. Slechte stukken vervangt met een passend stuk hout. Reparaties met kunstharsvulmiddelen zijn alleen voor kleinere beschadigingen en het opvullen van gaten. Voor een goed resultaat moet ook het dieper gelegen houtrot verwijderd worden. Eventueel kunnen boorzuurpillen worden aangebracht op kwetsbare plekken om nieuwe aantasting te voorkomen. Houten kozijnen zijn gevoelig voor weer en wind, zeker op onbeschutte plekken waar regen en zon vrij spel hebben.

Wilt u weten wat we voor u kunnen betekenen?

Maak snel een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel: (+31) 06 10397218

Contact gegevens

J & P Montage
Nijverheidswei 6A
9271 GM de Westereen

Telefoonnr: (+31) 06 1039 7218

Email: info@jenpmontage.nl

Routebeschrijving

routebeschrijving